Production chains in food agroindustrial activity : Arequipa Region
DOI:
https://doi.org/10.21754/iecos.v8i0.1208Keywords:
macro-regions, centralization, strategies, territorial planning, national-regional development change processAbstract
This work aims to establish the factors that determine the low productivity and weak competitiveness of food agroindustrial activity in the provinces of Castilla, Caylloma, Condesuyos and La Unión in the Arequipa Region, which suffer from strong socioeconomic problems. In order to achieve sustainable economic growth and improve the material living conditions of the population, a feasible alternative is the establishment of productive chains and the promotion of small producers' associativity.
Downloads
References
Carbonell, W. J. Oportunidades y desafíos de la biotecnología para la agricultura y agroindustria de América Latina y el Caribe.
Dirección General de Investigación Agraria (DGIA). Estrategia nacional de desarrollo de la innovación tecnológica.
Ginocchio Balcázar, L. Agroindustria y globalización: los retos del mercado internacional de alimentos.
Instituto de Investigación y Promoción del Desarrollo. Seminario internacional: productividad y competitividad agrícola y agroindustrial.
Montenegro Ernst, D., & Guzmán Bowles, Á. Inversión y productividad en el sector agrícola.
Rebosio, G., & Melgar, Y. Pequeñas agroindustriales rurales: estrategia de promoción y consolidación empresarial.
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2009 David Aranaga Manrique, Cirilo Álvarez Rojas
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
CC BY 4.0 DEED Attribution 4.0 International